Vyhledat zájezd na mapě

Degustace japonského sakeSake (nikoli saké) je tradiční japonský alkoholický nápoj z fermentované rýže, o jehož konzumaci existují doklady už v nejstarších japonských písemných pramenech. Přestože se často nazývá „rýžovým vínem“, proces jeho výroby se více podobá procesu vaření piva, protože v rýži není žádný cukr, který by umožnil samovolný kvasný proces.

Sake většinou zraje devět až dvanáct měsíců, a čím déle, tím jemnější chuť dostává. Obvyklý obsah alkoholu je mezi 14 a 20 %.

Pokud si chcete sake objednat v restauraci, použijte slovo nihonšu, protože sake je v japonštině nepříliš zdvořilé slovo pro jakýkoli alkohol. Podává se buďto vychlazené nebo lehce ohřáté, a to v úzké porcelánové karafě tokkuri, z níž se rozlévá do drobných kalíšků.

Související články
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů