Vyhledat zájezd na mapě

Bhútánská kuchyně je nadmíru pestrá má vlastní specifická jídla a kromě nich se tu stejně jako v Nepálu mísí chutě Indie a Číny, ve vyšších polohách je pak patrný vliv tibetské kuchyně. Jelikož je součástí balíčku služeb v Bhútánu i jídlo, turisté se nejčastěji stravují v hotelech. V nich je jídlo nejčastěji podáváno formou bufetu, v kterém jsou zastoupeny kuchyně „západní“, místní bhútánská, indická a čínská.

Sušení chilli papričekV tradiční bhútánské kuchyni nesmí nikdy chybět ostré chilli papričky – papriky podobné našim beraním rohům, kterými se nikdy nešetří. Naopak jsou s mírou používána jakákoliv další výrazná koření nebo jejich směsi. Národním jídlem ema datse jsou právě ony chilli papričky dušené v roztaveném sýru a jenom lehce posolené. Velké oblibě se zde těší houby – nám dobře známé hřiby, bedly, lišky – připravované dušením nebo smažením a často podávané s roztaveným sýrem. Jako příloha je často podávána rýže, stejně zastoupené jsou vařené brambory.

Související články
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů