6–16 účastníků | plná penze | *** |
Detail zájezduBc. Kateřina Kulhánková
Jaké relevantní cizí jazyky ovládáte?
indonéština, angličtina, nizozemština
Zájezdy do jakých zemí provázíte, kde se na vás klient může těšit?
Indonésie, případně Malajsie
Oblíbená asijská země a proč?
Určitě Indonésie. Částečně to ale bude tím, že ji beru jako svůj druhý domov, kde jsem pět let žila. Ač se to možná nezdá, Indonésie je velmi rozmanitá – ať už bychom mluvili o etnikách, jejich kultuře a tradicích a jazycích, nebo o jídle či o fauně a flóře.
Co máte na Asii rádi a proč se sem rádi vracíte?
Bude to znít dost vágně, ale je to tam prostě tak nějak jiné... Pokud se opět vrátím k Indonésii, mě vždycky fascinoval ten "chaos", který v Evropě není, protože vše tu má jasná pravidla, vše je pěkně spořádané. Zřejmě to je i to, co mě do Asie tak táhne. A jídlo. Já se nikdy nestyděla přiznat, že velkou indonéskou láskou je místní jídlo!
Oblíbené/á místo/a v Asii – váš tajný cestovatelský tip našim klientům?
Oblíbené místo bude asi všude tam, kde nad rýžovými poli a palmami zapadá slunce. Ale trochu konkrétněji... Pláže a koráli v NP Komodo, Tanah Toraja na Sulawesi, Melaka, Penang v Malajsii, Singapur... Toho by bylo hodně.
Oblíbený asijský pokrm a kde ho klienti mohou ochutnat?
Ten rozhodně nebude jeden. Co mě ale vždy udělá šťastnou, je tak jednoduchý pokrm jako "lalapan", což je vařená rýže a čerstvá okurka, rajče a zelí jako obloha. Přílohou může být (kombinace) smažené tofu, tempeh, kuřecí nebo třeba baklažán. K tomu nesmí chybět pasta/omáčka z chilli papriček "sambal". Vzhledem k tomu, že nejde o moc fajnovou záležitost, nejčastěji se dá sehnat v pouličních stáncích, nejčastěji na Jávě.
Jaký je váš nejsilnější asijský zážitek (pozitivní/negativní)?
Ochutnávka durianu (negativní)... Ale vážně, takových zážitků je určitě víc. Velmi zvláštní zkušeností byla účast na pohřební slavnosti v oblasti Tanah Toraja na Sulawesi. Pro mě nikdy nebyla negativní, naopak velmi obohacující.